Sulkuaidat

Sulkuaidat soveltuvat hyvin erilaisille työmaille sekä muille alueille, joissa halutaan ohjata tai sulkea kokonaan pois liikennettä. Valikoimastamme löytyy 3 sulkuaitaa eri toimintaympäristöihin. Sulkuaita 2,0 m ja 2,6 m ovat tarkoitettu kaupunki- ja taajamakäyttöön, kun taas 3,7 m kehä-, moottoritie-, kaupunki- ja taajamakäyttöön. Sulkuaidat soveltuvat erittäin monipuolisesti liikenteenohjaukseen, kuten ajoradan, pyörätien ja jalkakäytävän osittain tai kokonaan sulkemiseen sekä liikenteen ohjaamiseen ajolinjan muutoksesta. Käyttötarve määrää myös lamelli- ja vilkkutarpeesi.

Pystyraitainen lamelli: Pystyraitaista tai pysäytyslamellia käytetään ajoradan, pyörätien ja jalkakäytävän osittain tai kokonaan sulkemiseen. Pystyraitaista lamellia voidaan myös käyttää, kun ajokaistaa on siirretty niin, että liikenteen ei tarvitse hidastaa ajonopeutta. Pysäytyslamelleilla oleva sulkuaita tulee varustaa hämärän ja pimeän aikana sekä tarpeen vaatiessa yhtä aikaa keltaista valoa vilkkuvilla parivilkuilla tai punaisella sulkuvalolla. Sulkulyhtyä käytetään mikäli tie on kokonaan suljettu ja sulkemiskohdasta on käännyttävä takaisin.

Nuolikuvioinen lamelli: Nuolikuvioista lamellia käytetään kun ajolinjassa tapahtuu merkittävä muutos tai liikenteen tulee siirtyä kiertotielle, jonka toteuttaminen edellyttää ajonopeuden hidastamista. Nuolikuvioisilla lamelleilla varustettu sulkuaita tulee huomioarvon nostamiseksi varustaa ajosuuntaa keltaisilla välähdyksillä osoittavalla sarjavilkulla.

Hanki nyt sinäkin sulkuaidat Elpacin laajasta valikoimasta!