Heijastava näkevöittämistarra

0,00 


Tuotekysely / tarjouspyyntö

Kuvaus

Heijastava näkevöittämistarra taaksepäin oleviin varoitusmerkintöihin

Tiellä työskentelyyn käytettävien työkoneiden ja ajoneuvojen tulee olla mahdollisimman hyvin havaittavissa. Erityisesti tiealueella työskentelevien työkoneiden havaittavuus tulee olla liikenneturvallisuuden näkökulmasta riittävä, jonka seuraamuksena niiden havaittavuutta tulee parantaa ELY-teillä ohjeiden mukaisesti varoitusmerkinnöin. Varoitusmerkinnät mm. kuorma-autoihin, traktoreihin, kaivinkoneisiin, niittokoneisiin, jyriin, tiehöyliin ja harjakoneisiin toteutetaan pystyraitaisilla pun/kelt heijastimilla, joiden leveys on 100 mm – 500 mm.

Eteenpäin olevat merkinnät

Eteenpäin olevissa merkinnöissä keltaisen ja punaisen osan tulee olla heijastamattomia. Keltaisen osan on lisäksi oltava päiväloistekalvoa, joka on sävyltään keltavihreää lime-väriä.

Taaksepäin olevat merkinnät

Taaksepäin olevissa merkinnöissä keltainen (lime) ja punainen väri saa olla heijastavaa materiaalia. Tämän edesauttamana taaksepäin olevissa merkinnöissä keltainen osa on yleisesti R2- tai R3-päiväloistekalvoa ja punainen osa niin ikään R2- tai R3-kalvoa.

Varoitusmerkintöjen käyttö

Varoitusmerkintöjen tulee näkyä työkoneen oleellisimpiin suuntiin. Varoitusmerkintöjen tulisi lisäksi olla mahdollisimman hyvin havaittavissa sekä kuvata työkoneen leveyttä. Merkintöjen sijoittelussa tulee myös huomioida mahdollisten kytkettävien lisälaitteiden aiheuttama näköeste varoitusmerkinnöille. Mikäli lisälaite aiheuttaa näköesteen varoitusmerkinnöille, tulee lisälaite varustaa asianmukaisin merkinnöin.

  • Varoitusmerkinnät suositellaan sijoitettavaksi yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, mutta tilanteen vaatiessa merkinnät voidaan jaotella useampaan osaan. Merkintöjen osituksessa tulee huolehtia, että työkoneelle asetetut neliömetrivaatimukset täyttyvät.
  • Kun varoitusmerkinnät ovat kuluneet silmämääräisesti selvästi työ- ja sääolosuhteiden seuraamuksesta, ne tulee uusia asiamukaisen havaittavuuden säilyttämiseksi.

Tuotetiedot

Heijastava näkevöittämistarra on taaksepäin oleviin varoitusmerkintöihin käytettävä pun/kelt heijastintarra, jossa on kestävä liimapinta. Tarra on materiaalinsa ansiosta helposti leikeltävissä asennuskohteen edellyttämiin mittoihin, joka helpottaa asennusta.

  • Mitat: 1200 mm (leveys) x 200 mm (korkeus)
  • Kalvot: Keltainen (päiväloiste R3) ja punainen (R3)
  • Saatavana myös metritavarana 50 m rullasta (3210805)
  • Saatavana myös magneettipinnalla tarran sijasta (3210802)

Saatat myös tarvita...